Vermiculite

Vermiculiet is een natuurlijk mineraal dat verschillende toepassingen kent in de bouw, tuinbouw en industrie. Het mineraal behoort tot de groep van fylosilicaten en heeft de eigenschap om bij verhitting sterk uit te zetten. Dit proces staat bekend als exfoliatie, een procedure die resulteert in een geëxpandeerd, licht materiaal. De kleur van vermiculiet hangt af van de herkomst van het mineraal en varieert van bruin tot beige. offerte aanvraag

Toepassingen

Vanwege zijn veelzijdige eigenschappen heeft vermiculiet diverse toepassingen als ecologisch materiaal op verschillende gebieden:

Toepassingen voor brandbeveiliging

Vanwege zijn vuurvaste eigenschappen wordt vermiculiet vaak gebruikt in brandwerende materialen.


Horticultuur

Vermiculiet wordt in de tuinbouw gebruikt als bodemverbeteraar. Het optimaliseert de beluchting van de bodem en houdt water goed vast, wat goed is voor de groei van planten en gewassen.

Verpakkingen

Vermiculiet wordt ook gebruikt als verpakkingsmateriaal, vooral bij het verpakken van breekbare en gevaarlijke goederen.

Industrie en bouw

Vanwege zijn lichte gewicht en isolerende eigenschappen wordt vermiculiet vaak toegevoegd aan bouwmaterialen en veel gebruikt als isolatiemateriaal. VermiPrime wordt geleverd als halffabrikaat in bulk voor gebruik in eigen producten.

Producteigenschappen

NATUURLIJK PRODUCT
ECOLOGISCH
ABSORBEREND
LICHT
ONBRANDBAAR
STERIEL
UNLIMITED SHELF LIFE

Korrelgroottes Vermiprime

  • Micron          0 mm / ± 0,5 mm

  • Super fine    0 mm / ± 1 mm

  • Fine              0 mm / ± 2 mm

  • Medium       0 mm / ± 4 mm

  • Large           0 mm / ± 8 mm

Verpakkingen

  • Zakken van 100 liter (bij afvulling)

  • Zakken van 50 liter op aanvraag (bij afvulling)

  • Big bags van 1200 liter (bij afvulling)

  • Bulk in silo or walking floor

  • Andere (op aanvraag)


Productie

Vermiculiet van NESTAAN is 100% Belgisch en wordt geproduceerd in onze moderne, volledig geautomatiseerde en uitgeruste afdeling in Blandain bij Doornik. In onze fabriek, die bestaat uit hoogtechnologische computergestuurde ovens, wordt het vermiculiet ontstoft en geëxfolieerd op 1000°C.

Certificaten

Voor vermiculiet heeft NESTAAN naast ISO 9001- en CE-certificering ook RHP-certificering. Dit label garandeert een veilig, ecologisch en kwalitatief hoogwaardig product in de tuinbouw.Interesse in een samenwerking?
Vraag nu je gratis offerte aan.

Wil je vrijblijvend een offerte aanvragen voor jouw project? Dat kan!
Wij voorzien advies op maat en beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

contacteer ons